Мотор за редуктор

Всички електродвигатели за редуктори WATTDRIVE са от така наречения модулен дизайн (modular system motors).

Това е иновативна система разработена от WEG, така че като комплекти към мотор редукторите могат да се добавят модули като спирачки, енкодери, принудителни вентилационни охлаждания, фланци, пети и други в зависимост от изискванията на клиента.

Модулен модел на трифазен двигател WATTDRIVE

MULTIVOLTAGE WEG Електродвигатели за редуктори

Това са стандартната серия електродвигатели на WEG – W21, за всички мотор-редуктори с монтаж В5

EUSAS ®

Трифазните електромотори с късосъединен ротор EUSAS® се произвеждат от WEG, изключително за нуждите на мотор-редукторите WATTDRIVE и позволяват работа до 100Hz и захранване с почти всяко напрежение в света!

Електродвигателите WATT EUSAS® (произнася се “ойсас”) са висококачествени, трифазни индустриални двигатели с променлив ток произведени за клиентите на Watt Drive.

EUSAS ® е съкращение от ЕС – САЩ– АЗИЯ и означава, че широкият диапазон на напрежение и простият селектор за напрежение в клемната кутия позволяват на трифазния мотор-редуктор да работи с почти всяко захранващо напрежение и честота в целия свят.

Режими на свързване:

Качественият мотор двигател Watt Drive използва 9-пинов клемен блок и следователно може да се превключи в звезда, триъгълник, двойна звезда и двоен триъгълник с намотката си с широк обхват. 

По този начин ел. двигателят покрива голяма част от световното захранващо напрежение. 

Двигатели на EUSAS® до вкл. размер на рамката 100 може да работи в следния диапазон на напрежение: 220-240V (D), 110-120V (DD), 380-420V (Y) и 190-210V (YY). От размер на рамката 112 са възможни следните диапазони на напрежение: 380-420V (D), 190-210V (DD), 660-690V (Y) и 330-365V (YY) всеки за 50 и 60Hz.

Начини на свързване на електродвигателите EUSAS в зависимост от захранващото напрежение и честота.

100 Hz Характеристика – Двойна мощност:

При работа с честотен преобразувател Двигателите WATT EUSAS® могат да се управляват с помощта на характеристиката на напрежение/честота 87/100/120 Hz без специални намотки. В резултат на това същият размер на двигателя може да изведе до два пъти мощността, без да се претоварва.

11P – EUSAS IE3 9 болта – препоръчителни поръчки над >0.55kW (малко по-евтини са от 14Р)

11N – EUSAS IE1 9 болта

14P – Multivoltage IE3 6 болта – препоръчителни поръчки до <0.55kW

Интегрални двигатели (WAR)

Предназначени са за директен монтаж кум редуктора, без преходен фланец според IEC

Стандартни двигатели IEC