Електродвигатели

Всички електродвигатели WATTDRIVE са от така наречения модулен дизайн (modular system motors).

Това е иновативна система разработена от WEG, така че като комплекти да могат да се добавят модули като спирачки, енкодери, принудителни вентилационни охлаждания, фланци, пети и други в зависимост от изискванията на клиента.

Модулен модел на трифазен двигател WATTDRIVE

MULTIVOLTAGE WEG Електродвигатели

Това са стандартната серия електродвигатели на WEG – W21

EUSAS ®

Трифазните електромотори с късосъединен ротор EUSAS® се произвеждат от WEG, изключително за нуждите на мотор-редукторите WATTDRIVE и позволяват работа до 100Hz и захранване с почти всяко напрежение в света!

Електродвигателите WATT EUSAS® (произнася се “ойсас”) са висококачествени, трифазни индустриални двигатели с променлив ток произведени за клиентите на Watt Drive.

EUSAS ® е съкращение от ЕС – САЩ– АЗИЯ и означава, че широкият диапазон на напрежение и простият селектор за напрежение в клемната кутия позволяват на трифазния ел. двигател да работи с почти всяко захранващо напрежение и честота в целия свят.

Режими на свързване:

Качественият двигател Watt Drive използва 9-пинов клемен блок и следователно може да се превключи в звезда, триъгълник, двойна звезда и двойна делта с намотката си с широк обхват. 

По този начин ел. двигателят покрива голяма част от световното захранващо напрежение. 

Двигатели на EUSAS® до вкл. размер на рамката 100 може да работи в следния диапазон на напрежение: 220-240V (D), 110-120V (DD), 380-420V (Y) и 190-210V (YY). От размер на рамката 112 са възможни следните диапазони на напрежение: 380-420V (D), 190-210V (DD), 660-690V (Y) и 330-365V (YY) всеки за 50 и 60Hz.

Начини на свързване на електродвигателите EUSAS в зависимост от захранващото напрежение и честота.

100 Hz Характеристика – Двойна мощност:

При работа с честотен преобразувател Двигателите WATT EUSAS® могат да се управляват с помощта на характеристиката на напрежение/честота 87/100/120 Hz без специални намотки. В резултат на това същият размер на двигателя може да изведе до два пъти мощността, без да се претоварва.

Интегрални двигатели (WAR)

Предназначени са за директен монтаж кум редуктора, без преходен фланец според IEC

Стандартни двигатели IEC